SÖZMERBÜLTEN 2. yılında okuyucuları ile birlikte olmaya devam ediyor.
26.01.2017
Öne çıkan görsel
Merhaba,
 
SÖZMERBÜLTEN 1. yaşını doldurdu, çok mutluyuz…
 
Aylar önce ilk sayıyı hazırlarken duyduğumuz heyecan ve endişeyi daha unutmamışken bir yıl ne de çabuk geçiverdi. Bu on iki aya 4 sayı ve bir uluslararası sempozyum sığdırdık. Aslına bakarsanız büyük iş yaptık. Yeterli mi elbette değil. Daha büyük ve özgün işler yapmalıyız.
 
İlk yılımız var olma mücadelemizdi ve bunu başardık. Nicelik olarak var olmayı hedeflemedik ama mutlaka düzenli bir periyodda çıkmalıydık ve öyle oldu… Şimdi artık nitelik derdinde olmalıyız, iyi işler çıkarmalıyız…
 
İşte ikinci yılımızın ilk sayısı yani 5. sayımız… Bu sayıda III. Uluslararası Sözlükbilimi Sempozyumu’na katılan değerli bilim insanlarıyla yapılan özgün röportajlar var. Bu röportajları Ezgi ASLAN, Songül İLBAŞ, Şerife SAZAK Sezergül YIKMIŞ ve Duygu KAMACI yaptılar.
 
3-4 Kasım 2016 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirdiğimiz III. Uluslararası Sözlükbilimi Sempozyumu Bildiri Kitabı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bildirilerin bizim elimize geç ulaşmasından dolayı bir miktar gecikme olacak, şimdiden özür diliyoruz.
 
2. yaşımıza girerken 5. sayımız hayırlı olsun… Emeği geçenlere binler teşekkür…
 
Saygılarımla
 
Erdoğan BOZ

 

SÖZMERBÜLTEN 2. yılında SÖZMER Müdürü Sayın Prof. Dr. Erdoğan BOZ'un editörlüğünde okuyucuları ile birlikte olmaya devam ediyor.

5. sayıda Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilal ÇAKICI, Prof. Dr. Yeşim AKSAN, Prof. Dr. Oktay AHMED, Dr. Kamila Barbara STANEK, Arş. Gör. Huriye SÖZER ve Arş. Gör. Melike ÜZÜM ile yapılan röportajlara yer verilirken ayrıca yaklaşan etkinlikler de bültende yerini aldı. 

SÖZMERBÜLTEN'in son sayısını görüntülemek ve bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.