SÖZMERBÜLTEN yayında!
3.01.2016

Okuyucularını ülkemiz ve dünyadaki sözlükbilimi projelerinden, etkinliklerinden ve yayınlarından haberdar etmek üzere yola koyulan SÖZMERBÜLTEN üç aylık periyotlar halinde çıkması planlanan bir e-bültendir. SÖZMERBÜLTEN Ocak 2016 sayısına buradan ulaşabilirsiniz. 

 

"Bu e-bültenin yönetimi ve yazarları genelde ESOGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili doktora programında öğrenimini devam ettiren öğrencilerden oluşmaktadır.

Dolayısıyla e-bültende amatör bir ruhla ama olabildiğince profesyonelce çalışılmaktadır. Bu noktada Fatih DOĞRU, Duygu KAMACI, Ferdi BOZKURT ve Ezgi ASLAN’a çok teşekkür ederim.

E-bültenin sizlere ulaşmasında onların emeği büyüktür.
Önümüzdeki sayılardan itibaren e-bülten için dışarıdan yazı kabulü de olacak ve gelen yazılar yönetimce eleme yapılarak yayınlanacaktır.

E-bültenin içeriği haberler, duyurular (sempozyum, konferans, seminer vb.), yayın (kitap, dergi, makale vb.) tanıtımları, terim açıklamaları ve kamuoyunu aydınlatıcı kimi açıklamalar olabilecektir.
E-bültenin ilk sayısı Türkçe çıkmış olmasına rağmen bundan sonraki sayılarda belli oranda İngilizce metinlere de yer verilecektir.

Bundaki amaç, Türkiye’de sözlükbilimi alanında yapılan çalışmaları dünyaya duyurmak olacaktır.
Yararlanmanız dileğiyle."
Prof. Dr. Erdoğan BOZ
SÖZMER Müdürü

 

SÖZMERBÜLTEN Ocak 2016 sayısı'ndan.